Macerásnak tűnik, és mégsem az! Ez a kis téglalap (2. kép!) és a rajta ejtett négy metszés adja a nyuszik testét. Nyújtófával meghosszabbítottam a füleket és a lábakat, a pocakra rányomtam a a főtt fürjtojást, és ráhajtottam a két nyúlmancsot, de előtte jól bekentem tojásfehérjével, hogy sülés közben nehogy szétjöjjön. Nagyjából ennyi a felnőttekre tartozó művelet, a dekorálást pedig bízzuk a gyerekekre!
Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg vaj
3 dl tej
1 tojássárgája
2 dkg cukor
1 kik kanál só
3 dkg élesztő
A dekoráláshoz:
kb. 10 db főtt fürjtojás
napraforgómag
mazsola a szemeknek és orrnak
vastagabb szálú cérnametélt bajusznak (teljes kiőrlésű lisztből készültet használtam, az nehezebben törik)
puffasztott rizs a fogaknak
1 tojásfehérje „ragasztónak”
1 sárgája
1.) Liszt, cukor, só vajjal elmorzsol.
2.) Élesztős-tojássárgás tej hozzákever.
3.) Tésztát kidolgoz
4.) Duplájára keleszt
5.) Kinyújt
6.) téglalapokra vág
7.) 4 sebészi pontosságú metszés a téglalapon (lásd: kép)
8.) Tapsifülek, -kezek, -lábak alakítása nyújtófa rásegítéssel
9.) Magok, mazsola, tojás, rögzítése tojásfehérjével
10.) Tojássárgás kence
11.) Sütés 170 fokon kb. 10 percig
Utolsó kommentek