Macerásnak tűnik, és mégsem az! Ez a kis téglalap (2. kép!) és a rajta ejtett négy metszés adja a nyuszik testét. Nyújtófával meghosszabbítottam a füleket és a lábakat, a pocakra rányomtam a a főtt fürjtojást, és ráhajtottam a két nyúlmancsot, de előtte jól bekentem tojásfehérjével, hogy sülés közben nehogy szétjöjjön. Nagyjából ennyi a felnőttekre tartozó művelet, a dekorálást pedig bízzuk a gyerekekre!

 

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt

5 dkg vaj

3 dl tej

1 tojássárgája

2 dkg cukor

1 kik kanál só

3 dkg élesztő

 

 

A dekoráláshoz:

kb. 10 db főtt fürjtojás

napraforgómag

mazsola a szemeknek és orrnak

vastagabb szálú cérnametélt bajusznak (teljes kiőrlésű lisztből készültet használtam, az nehezebben törik)

puffasztott rizs a fogaknak

1 tojásfehérje „ragasztónak”

1 sárgája

 

 

1.)    Liszt, cukor, só vajjal elmorzsol.

2.)     Élesztős-tojássárgás tej hozzákever.

3.)    Tésztát kidolgoz

4.)    Duplájára keleszt

5.)    Kinyújt

6.)     téglalapokra vág

7.)    4 sebészi pontosságú metszés a téglalapon (lásd: kép)

8.)    Tapsifülek, -kezek, -lábak alakítása nyújtófa rásegítéssel

9.)    Magok, mazsola, tojás, rögzítése tojásfehérjével

10.)   Tojássárgás kence

11.)   Sütés 170 fokon kb. 10 percig