Eredetileg szilváspapucsnak szántam a Márton napról megmaradt libatepertőt, de aztán kísérletező jó kedvemben támadt egy jobb ötletem, amit nem bántam meg!

De beszéljenek helyettem a képek.

 

 

Hozzávalók:

40 dkg liszt

4 dkg cukor

1 kk só

40 ml olaj

½ cs. instant élesztő

1 tojássárgája

2 dl tej

 

A töltelékhez:

10 dkg libatepertő, só, őrölt bors

szilvalekvár

 

A hozzávalókból közepesen lágy kelttésztát gyúrunk, és a duplájára kelesztjük.

Ha megkelt a tészta, két cipóra osztjuk, majd pár percig pihentetjük, hogy könnyen tudjuk nyújtani. Mindkét cipóból azonos nagyságú téglalapot nyújtjuk, az egyiket megkenjük szilvalekvárral, a másikat pedig megszórjuk az apróra vágott libatepertő só, bors keverékével, és mindkettőt feltekerjük mint a beiglit. Összefonjuk a két rudat, végül egy megfelelő hosszúságú sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába helyezzük. Meleg helyen a duplájára kelesztjük, és megkenjük a tetejét a maradék tojásfehérjével. 170 fokon 40 percig sütjük.