A vasárnapi cudar idő meghozta az idei első sütőtök-sütést. Ez egyrészt nagyon jó, mert végre szezonálisan lehet kapni, másrészt sajnos jelzi, hogy lassan, de biztosan kezd télire fordulni az idő. Szegény fagyigép is visszaköltözik a dobozába és indulhatnak a hosszúra nyúlt kalácssütögetős esték is.

A kisebbik sütőtökből követtem el az alant levő receptet, mindannyiunk megelégedésére.

 

 

 

Hozzávalók:

1 kisebb sütőtök (sülve kb.25dkg)

2-3 ek mascarpone (ha krémesebbre szeretnénk akkor több...)

1 ek jó minőségű dijoni mustár

zsálya, só, frissen őrölt bors

2 púpos ek. sült hagyma(IKEA) / ha nincs, egy közepes fej hagymát felaprítok, beledobom egy zacskóba egy kis liszt társaságában és összerázom. Forró olajban ropogósra sütöm./

Ha flancolni akarok, még teszek bele egy kis pirított tökmagot is.

 

A megsült tököt megszabadítom a héjától és egy tálban kikeverem a mascarponéval, mustárral. Sózom, borsozom, adok még hozzá egy kis zsárított zsályát, és sok-sok sült hagymát. Hagyom egy kicsit állni, hogy összeérjen.