Eredetileg szilváspapucsnak szántam a Márton napról megmaradt libatepertőt, de aztán kísérletező jó kedvemben támadt egy jobb ötletem, amit nem bántam meg!
De beszéljenek helyettem a képek.
Hozzávalók:
40 dkg liszt
4 dkg cukor
1 kk só
40 ml olaj
½ cs. instant élesztő
1 tojássárgája
2 dl tej
A töltelékhez:
10 dkg libatepertő, só, őrölt bors
szilvalekvár
A hozzávalókból közepesen lágy kelttésztát gyúrunk, és a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta, két cipóra osztjuk, majd pár percig pihentetjük, hogy könnyen tudjuk nyújtani. Mindkét cipóból azonos nagyságú téglalapot nyújtjuk, az egyiket megkenjük szilvalekvárral, a másikat pedig megszórjuk az apróra vágott libatepertő só, bors keverékével, és mindkettőt feltekerjük mint a beiglit. Összefonjuk a két rudat, végül egy megfelelő hosszúságú sütőpapírral bélelt püspökkenyér formába helyezzük. Meleg helyen a duplájára kelesztjük, és megkenjük a tetejét a maradék tojásfehérjével. 170 fokon 40 percig sütjük.
Utolsó kommentek