Indul a bodzaszezon! A szezonnyitó recept pedig ismét a diéta jegyében készült.

Már egy hete, hogy belengi a környéket a bodzavirág muskotályos illata. Nekem pedig beindult tőle a fantáziám. Tegnap be is cserkésztük a közelebbi bokrokat és szedtünk egy kis kosárnyit. A szörp holnapra kész, a maradék egyik részéből bodzás-túrós rétes készült, a másik adagból bodzás bor érlelődik. Tervezem a tokajis bodzazselé befőzését is! Azt már le sem merem írni, hogy bodzaborban pácolt husi lesz a holnapi ebéd…teljesen be vagyunk bodzulva!

 

 

Hozzávalók 2 rúdhoz:

½ kg túró

2 egész tojás

10 dkg fruktóz

1 egész citrom héja

1 lime héja

½ citrom leve

½ lime leve

6-7 bodzavirág

1 cs. réteslap

olvasztott vaj

 

A bodzavirágot megszabadítjuk a száraitól, és összekeverjük a túróval, tojásokkal, fruktózzal, citromhéjjal és citromlével. A rétesfeltekerési hadműveletet egy nedves konyharuhán végezzük. 1 rúdhoz 3-4 lapot használunk, melyeket egyenként megkenünk olvasztott vajjal, a téglalap hosszabbik szélére egyenletesen ráhalmozzuk a töltelék felét, a tésztalap két végét ráhajtjuk , és a konyharuha segítségével feltekerjük a rétest. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal. És 180 fokon addig sütjük, míg szép barnás színt nem kap.