Hétvégi zsíroskenyérpartyra készült ez az arab ízvilágot idéző szendvicskrém, egy calvados-zselés csirkeszív rillette kíséretében, hogy azért a tematikához is hű maradjak. Ami azt illeti, tartottam tőle, hogy a kutya se fogja enni, és inkább a hagyományos zsír + hús párosítás tarol majd. Ezzel szemben ahogy elnéztem a kenyerüket vígan falatozókat, szemmel láthatóan nekik is bejött ez az egyszerre sós-édes-gyümölcsös-fűszeres ízvilág.
Mi is nagyon szerettük! Ezért ma készült belőle egy újabb adag, most saját részre – gombhoz a kabát elvből bagettet is sütöttem hozzá, de a fotózást már nem volt ideje megérni, ugyanis még frissiben az utolsó morzsáig elfogyott.
Hozzávalók:
Most 20 dkg brie sajt, de fetából is szoktam.
5 dkg vaj
kb. ½ dl tejszín
kb.½ dl mangópüré (Ázsia boltokban, Corában kapható. Vagy friss mangóból saját kezűleg.)
1 ek. tahini
7 dkg apróra vágott magozott datolya
annyi őrölt dió, hogy a krém kenhető állagú maradjon
½ csokor koriander zöld
só, de csak akkor, ha nem fetát használok
Ha brie sajtot használok, a fehér penészréteget alaposan levágom a sajtról. Csak a krémes rétegre lesz szükség. A robotgép keverőtáljába mehet a sajt, vaj, tejszín, amit habosra keverek. Utána az őrölt dióval, apróra vágott datolyával, mangópürével, tahinivel és a felaprított korianderzölddel tovább keverem, míg egyneművé nem válik.
Utolsó kommentek