Most aztán minden egyben van egy jó gombászáshoz! Ősz, jó idő, hosszú hétvége…

Remélem, ezúttal a zsákmány sem fog elmaradni, és jobbnál jobb gombás recepteket hozhatok majd Nektek. Az úticsomagot tekintve már előre iszom a medve bőrére, és két vargányás tésztafrittatával gondoskodtam az energiautánpótlásunkról. Hála az olaszoknak, akik kitaláták, hogyan lehet a spagettit majdnem szendvicsként magunkkal vinni a kirándulásra. Hidegen ugyanolyan jól csomagolható, akár egy szalámis zsemle, és garantált az elismerés a túratársaktól.

 

 

Hozzávalók 2 darabhoz, 27 cm átmérőjű serpenyőhőben készítve:

½ cs. spagetti

20 dkg erdei gomba(jó esetben vargánya)

1 kis fej hagyma

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 csokor petrezselyemzöld

2-3 ágacska friss kakukkfű

½ dl száraz fehérbor

10 dkg reszelt parmezán

6 nagy tojás

olívaolaj

vaj

só,bors,

 

Az apróra vágott hagymát, fokhagymát olívaolaj és vaj keverékén megpirítjuk, rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel és kakukkfűvel, majd felöntjük fél deci száraz fehérborral és pár perc alatt készre pároljuk.

Egy nagyobb tálban kevés sóval felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük a főtt tésztával és a gombával. Ha nem elég sós vagy fűszeres, ennél a fázisnál még javíthatunk rajta. Egy serpenyőben olívaolajat forrósítunk és beleöntjük a tésztakeverék felét, közepes lángon kb. 6-7 percig aranybarnára sütjük először az egyik oldalán, majd a másik oldalára fordítjuk: egy nagyobb tányért ráhelyezünk a serpenyőre és egy gyors mozdulattal ráborítjuk a tésztát, majd visszacsúsztatjuk a tányérról a serpenyőbe, és további 5-6 percig sütjük. Ha az első frittatával megvagyunk, ne feledjük, hogy maradt még egy sütésre való a masszából! A kész frittatákatt felszeleteljük mint egy tortát, és melegen vagy hidegen szendvics helyett kínáljuk.