SÜTIBE ZÁRT SZÍV a romantikusoknak, akiknek a belső az, ami igazán számít.

Mindenképp valami szív alakút szerettem volna sütni, de egy szív formatorta olyan csöpögősnek tűnt. Szív alakú kekszek megint csak nem jöhettek szóba. Végső elkeseredésemben fogalmazódott meg a szív alakú farsangi fánk gondolata, kimerítve a farsangot és a Valentin-napot is egyszerre. De végül ez is gyenge próbálkozásnak találtatott. És ekkor jött a megváltó ötlet: kívül teljesen hétköznapi alakkal, de belül annál „szívesebb” formával. Maradéktalanul beleszerettünk, ezért I LOVE YOU sütinek kereszteltük…

 

 

 

 

Hozzávalók:

30 dkg liszt

15 dkg porcukor

12 dkg puha vaj

2 tojás

1 cs. sütőpor

1 ek. vaníliás cukor (1 csomag porcukorba 1-2 vaníliarudat szúrok, már akár 1 hét múlva használható)

125 ml tej

2 ek. natúr kakaópor + 2 ek. víz

reszelt narancshéj

 

A tetejére:

5 dkg mascarpone

1 ek. porcukor

2 ek. cointreau narancslikőr

 

Eszközök:

10 x 6 cm-es szögletes formák

3,5 cm átmérőjű szív kiszúróforma

A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, narancshéjjal habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Tovább keverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet. Végül lazítjuk a tejjel. A tésztát megfelezzük. Egyik felében elkeverjük a kakaóport + 2 ek. vizet, és a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk 1,5 cm vastagon. 170 fokon kb. 15-20 percig sütjük. Ha kihűlt, 3,5 cm átmérőjű szíveket szúrunk ki belőle. A formákat negyedéig megtöltjük a sárga masszával, és a kiszúrt szíveket szorosan egymás mögé „tapasztva” a masszába helyezzük. A maradék sárga masszával kitöltjük a szívsort körülvevő hézagot, és a tetejét is beborítjuk vele. Kissé megütögetjük a forma alját, hogy a sárga massza biztosan egyenletesen elosztódjon. 170 fokon minimum 25 percig sütjük. Ajánlatos tűpróbát végezni.

Ha a sütik kihűltek, vonjuk be a tetejüket a narancslikőrrel ízesített mascarponéval. Végül szórjuk meg piros szívecskés cukorkonfettivel.