Gyors vacsoratipp húsvét után, (végre) hús nélkül.  Arra az esetre, ha már a füleden is a húsvéti sonka jön ki! Mert a miénken már igen…. A sonkatámadás után jöjjenek a húsmentes receptek, most ezzel az egyszerű marinált gombával boldogítjuk fáradt, leterhelt bendőnket.

 

Hozzávalók:

½ kg csiperke gomba

4 gerezd zúzott fokhagyma

kis csokor petrezselyem, aprítva

(lehetőleg friss)  kakukkfű

1,5 dl olívaolaj

4-5 evőkanál fehérbor ecet

só, bors

15 dkg juhsajt

 

A gombát nem szoktam megpucolni, csak szódabikarbónás vízbe áztatom pár percig, minden oda nem illő dolgot leold, mivel fertőtlenítő hatású.

Felszeletelem, rádobom a fokhagymát, a fűszernövények felét, sózom, borsozom és a felhevített olívaolajban megpirítom. Ha kihűlt, egy tálba szedem, hozzáadom a fehérborecetet és az aprított kakukkfű és petrezselyem másik felét. Rászórom a kockára vágott juhsajtot. Alaposan összekeverem, és ha van türelmem, hagyom állni minimum fél óráig, hogy az ízek jól összeérjenek. Pirítóssal tálalom.